Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Kotlety wieprzowe w morelowej glazurze

Wykonanie i stylizacja potraw: Marta Szczepanik-Dzikowska, zdjęcia: Jarosław Madejski, Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

4 kotlety wycięte z szynki wieprzowej, olej do smarowania rusztu Glazura: 3 łyżki dżemu morelowego, 1 łyżka musztardy Dijon, 2 łyżeczki sosu Worcestershire, świeżo zmielony pieprz

ONE TIME USE ONLY DO JEDNOKROTNEJ PUBLIKACJI
Fot. Jarosław Madejski
Brzegi kotletów nacinamy co 2,5 cm. Przygotowujemy glazurę. Lekko podgrzany dżem morelowy dokładnie mieszamy z resztą składników. Kotlety smarujemy glazurą i pieczemy na naoliwionym ruszcie po 5-6 minut z każdej strony, kilka razy je obracając.

    Więcej o:

Skomentuj:

Kotlety wieprzowe w morelowej glazurze