Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Polędwiczki wieprzowe z morelami i tymiankiem

Zdjęcia: Łukasz Zandecki, stylizacja: Joanna Szachowska-Tarkowska, Źródło: Nowa Kuchnia Polska

2 polędwiczki wieprzowe (o wadze 30 dag każda)Przyprawa: po 1/2 łyżeczki oregano, soli i tymianku, po 1/4 łyżeczki pokruszonego czarnego i czerwonego pieprzuSos: 1/2 szklanki moreli (z syropu), 1 łyżka posiekanego kandyzowanego imbiru (można dostać w herbaciarniach lub zastąpić imbirem świeżym), 1 łyżka octu winnego, 1/4 łyżeczki suszonego tymianku

28.04.2006 WARSZAWA
Fot. Łukasz Zandecki / AG
Mieszamy składniki przyprawy i nacieramy mięso. Układamy je na posmarowanym olejem grillu lub patelni grillowej i pieczemy 25-30 minut, odwracając od czasu do czasu. Robimy sos: mieszamy w rondelku wszystkie składniki, gotujemy 2-3 minuty na małym ogniu, stale mieszając i uważając, aby się nie przypalił.

Skomentuj:

Polędwiczki wieprzowe z morelami i tymiankiem