Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Bruschetta z grzybami i serem ricotta

Przepis: Tomek Woźniak Zdjęcie: Marcin Klaban Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

1 ciabatta, garść grzybów (kurki, borowiki), 2 łyżki masła, 10 dag sera ricotta, starta gałka muszkatołowa, oliwa, sól, pieprz

07.07.2009 KUCHNIA GRZYBY BRUSCHETTA Z GRZYBAMI I SEREM RICOTTA STYLIACJA TOMASZ WOZNIAK FOT. MARCIN KLABAN / AGENCJA GAZETA PUBLIKACJA KUCHNIA NR 9 (175) - 9 2009
Fot. Marcin Klaban / Agencja Gazeta
Kroimy ciabattę na 8 kawałków. Grillujemy z każdej strony na złocisty kolor (na patelni grillowej). Oczyszczone i pokrojone na kawałki grzyby podsmażamy na maśle przez 5 minut. Pieczywo smarujemy serem ricotta i układamy na nim grzyby. Tuż przed podaniem posypujemy bruschetty odrobiną świeżo startej gałki muszkatołowej, lekko skrapiamy dobrą oliwą, doprawiamy solą i pieprzem.

Zapisz się na NEWSLETTER. Co tydzień najnowsze wiadomości o urządzaniu wnętrz w Twojej poczcie e-mail:Zobacz przykład, Zapisz się

>

    Więcej o:

Skomentuj:

Bruschetta z grzybami i serem ricotta