Kuchnia: gotowanie na chłodno

Tekst i wybór: Andrzej Szybowicz

Wyglądają jak zwykłe ceramiczne płyty grzejne. Działają jednak zupełnie inaczej, gwarantując nie tylko wyjątkową wygodę w użyciu - proste sterowanie i łatwe czyszczenie - ale też oszczędność energii i czasu.

<B>Wyglądają jak zwykłe ceramiczne płyty grzejne. Działają jednak zupełnie inaczej, gwarantując nie tylko wyjątkową wygodę w użyciu - proste sterowanie i łatwe czyszczenie - ale też oszczędność energii i czasu.</B> <BR />Płyty indukcyjne wytwarzają pole magnetyczne, które powoduje rozgrzanie się dna naczynia. To sprawia, że urządzenie zawsze dopasuje pracę do wielkości garnka. Sama płyta nie rozgrzewa się - nawet jeśli coś się rozleje, nie ulega przypaleniu - urządzenie przejmuje jednak temperaturę od rozgrzanego naczynia (w większości płyt są tzw. wskaźniki zalegania ciepła). <BR /> Electrolux, Infinite, możliwość łączenia stref, wyświetlacz LCD, funkcja automatycznego zagotowania, Stop & Go, szer. 78 cm, 5250 zł
<B>Wyglądają jak zwykłe ceramiczne płyty grzejne. Działają jednak zupełnie inaczej, gwarantując nie tylko wyjątkową wygodę w użyciu - proste sterowanie i łatwe czyszczenie - ale też oszczędność energii i czasu.</B> <BR />Płyty indukcyjne wytwarzają pole magnetyczne, które powoduje rozgrzanie się dna naczynia. To sprawia, że urządzenie zawsze dopasuje pracę do wielkości garnka. Sama płyta nie rozgrzewa się - nawet jeśli coś się rozleje, nie ulega przypaleniu - urządzenie przejmuje jednak temperaturę od rozgrzanego naczynia (w większości płyt są tzw. wskaźniki zalegania ciepła). <BR /> Electrolux, Infinite, możliwość łączenia stref, wyświetlacz LCD, funkcja automatycznego zagotowania, Stop & Go, szer. 78 cm, 5250 zł
Fot. Electrolux
    Więcej o:

Skomentuj:

Kuchnia: gotowanie na chłodno