Bydło i Powidło Meat-ing Place w Warszawie
Bydło i Powidło Meat-ing Place to pierwsza jadalnia wołowiny z prawdziwego zdarzenia. Specjalnością lokalu są burgery i steki z argentyńskiej wołowiny. Tam można naprawdę dobrze zjeść.
Na warszawskiej ulicy Kolejowej, uwagę zwraca wolnostojąca, przeszklona, niewielka bryła. To otwarty w maju 2013 roku lokal - Bydło i Powidło Meat-ing Place, specjalizujący się w wołowinie (serwowanej głównie w burgerach).
Do wystroju wnętrza znakomicie pasuje jedna z tez wybitnego architekta Ludwiga Miesa van der Rohe - mniej znaczy więcej. Bar, który jednocześnie jest otwartą kuchnią, zbudowany został z cegieł odzyskanych przy rozbiórce starej, mazurskiej chaty. Wystarczyło pomalować je białą farbą, by zyskały nowe życie.
Do dekoracji lokalu posłużyły motywy związane z krowami, takie jak wiszące w kankach na mleko świeże rośliny. Industrialnego klimatu dodają lampy odzyskane z warszawskiej fabryki Perun i surowy sufit z widoczną instalacją wentylacyjną. Bydło i Powidło Meat-ing Place to jeden z ciekawszych lokali w Warszawie, można tam nie tylko dobrze zjeść, ale i przebywać w dobrze zaprojektowanym otoczeniu.
Bydło i Powidło Meet-ing Place
ul. Kolejowa 47 Warszawa
- Więcej o:
Rusza plebiscyt Ale lokale 2014. Wybierzmy najlepiej urządzone miejsce w Polsce!
Plebiscyt Ale lokale 2013 rozstrzygnięty - wyniki
Restauracje według Karima Rashida
Muzeum Rolnictwa im. ks. Krzysztofa Kluka w Ciechanowcu
Wnętrza PRM Concept Store w warszawskiej Fabryce Norblina
Paloma Inn - space age bistro na Poznańskiej w Warszawie
Wnętrza studia OTO film
Wnętrzarska perełka – Nobu Hotel Warsaw Roberta De Niro