Zupa pomarańczowa (dla 4 osób)
600 g pomarańczy (lub 450 g pomarańczy i 150 g mandarynek), 3 szklanki słodkiego białego wina, 10 dag cukru, 1 cukier waniliowy, 1/3 łyżeczki cynamonu, 3-4 goździki, 4 białka, ew. 4 łyżki śmietany lub serka mascarpone
- Więcej o:
Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie
Robaki w domu. 13 insektów, z którymi mieszkasz. Jak się ich pozbyć?
Biologicznie efektywne światło w pracy
Jak czyścić obrazy? Sposoby na czyszczenie obrazów
Jasny i nowoczesny salon w bloku na 17 sposobów
Aranżacje wnętrz ze starymi meblami. Stare meble kuchenne, do salonu i nie tylko. Jak odnowić stare meble?