Tort orzechowy
Biszkopt: jak w przepisie na tort czekoladowy Masa orzechowa: 140 g waniliowego kremu cukierniczego (przepis na str. 58)lub ugotowanego wcześniej budyniu waniliowego, 100 g kremu orzechowego typu nutella, 6 g żelatyny (najlepiej w płatkach), 220 ml śmietany (36 proc.). Syrop do nasączania:150 ml wody, 150 g cukru, sok z 1 cytryny, 130 ml czystej wódki Polewa: 160 g gorzkiej czekolady, 50 ml mleka, 50 ml śmietany (36 proc.)
- Więcej o:
Robaki w domu. 13 insektów, z którymi mieszkasz. Jak się ich pozbyć?
Wnętrze wypełnione roślinami
Czy drzewko szczęścia rzeczywiście grozi nieszczęściem?
Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie
Biologicznie efektywne światło w pracy
Jak czyścić obrazy? Sposoby na czyszczenie obrazów