Makowiec
1 porcja ciasta podstawowego, cukier puder do posypania, nadzienie: 200 g maku, 1/2 litra mleka, 50 g zblanszowanych, grubo posiekanych migdałów, 50 g rodzynek namoczonych wcześniej w herbacie z odrobiną amaretto, 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej, kilka kropel aromatu migdałowego, 1/2 szklanki miodu, 1 łyżka masła, 1 duże jajko, 1 łyżka rumu
- Więcej o:
Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie
Robaki w domu. 13 insektów, z którymi mieszkasz. Jak się ich pozbyć?
Biologicznie efektywne światło w pracy
Jak czyścić obrazy? Sposoby na czyszczenie obrazów
Jasny i nowoczesny salon w bloku na 17 sposobów
Aranżacje wnętrz ze starymi meblami. Stare meble kuchenne, do salonu i nie tylko. Jak odnowić stare meble?