Migdały i orzechy laskowe układamy na blasze i lekko prażymy w piekarniku. Do garnka wsypujemy cukier, wlewamy miód i, ciągle mieszając, gotujemy na średnim ogniu. Zdejmujemy garnek z ognia i powoli, cały czas mieszając, dodajemy migdały, orzechy laskowe, pokrojone w kostkę kandyzowane owoce i skórkę, mąkę, kakao, esencję waniliową i połowę mieszanki przypraw. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Wykładamy dno tortownicy opłatkiem waflowym i wlewamy ciasto, wyrównując je szpatułką (na wysokość ok. 2 cm). Pieczemy w 120 st. C przez 30 minut, uważając, by się nie zrumieniło. Wyjmujemy, odstawiamy do ostudzenia, wykładamy na okrągły półmisek i posypujemy cukrem pudrem oraz resztą mieszanki przypraw.
Przez dalsze aktywne korzystanie z naszego Serwisu (scrollowanie, zamknięcie komunikatu, kliknięcie na elementy na stronie poza komunikatem) bez zmian ustawień w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Pressland S.A. i Zaufanych Partnerów Pressland S.A. do celów marketingowych , w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach Pressland S.A. i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies i im podobnych technologii. Informujemy, że poprzez dalsze korzystanie z tego Serwisu, bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookies i im podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym oraz na korzystanie z informacji w nich zapisanych. Ustawienia w zakresie cookie możesz zawsze zmienić (więcej o cookie w Politykach Prywatności poszczególnych serwisów).