Rolada makowa z miodem i migdałami
8 żółtek, 12 dag cukru, 1 laska wanilii, 8 dag suchego maku, 4 dag mąki, 8 dag nie obranych migdałów, 4 białka, 1 łyżka masła do posmarowania blachy. Nadzienie: 1/2 szklanki miodu, 6 dag płatków migdałowych, 3 dag pierników. Glazura: 2 białka, 6 dag cukru, 3 dag płatków migdałowych


Przepis pochodzi z książki Marii Disslowej "Jak gotować. Praktyczny podręcznik kucharstwa. Poradnik we wszelkich sprawach odżywiania, zestawiania menu, urządzania przyjęć, dekoracji stołu", Wyd. Polskie R. Wegnera, 1936 r.
- Więcej o:
Innowacje w zrównoważonym designie: nowa siedziba Arup w Krakowie
Nowe oczyszczacze powietrza Bosch Air
Jak doświetlić garderobę?
Jakie światło do pracy w domu?
Światło w domu
Jak ciekawie wykończyć sufit?
Master bedroom, czyli spokój o poranku
Robaki w domu. 13 insektów, z którymi mieszkasz. Jak się ich pozbyć?