Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Śledź siekany (dla 4 osób)

Wykonanie i stylizacja potraw: Zuzanna Wiciejowska Zdjęcia: Arkadiusz Ścichocki Przepis: archiwum Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

6 filetów z matiasa, 1 zielona lub czerwona papryka, 2 czerwone cebule, 4 łyżki soku cytrynowego, sól, pieprz

27.05.2005 WARSZAWA , SESJA JEDZENIE , DANIA NARODOWE KUCHNI IZRAELSKIEJ , IZRAEL
Filety śledziowe drobno siekamy. Paprykę płuczemy, usuwamy pestki i siekamy drobno. Cebulę obieramy, kroimy w plasterki i również siekamy na drobne kawałki. Wszystkie składniki mieszamy. Przyprawiamy sokiem cytrynowym, odrobiną soli i obficie posypujemy grubo mielonym pieprzem. Potrawa nabiera smaku, jeśli przyrządzimy ją parę godzin przed podaniem.

    Więcej o:

Skomentuj:

Śledź siekany (dla 4 osób)