Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Barszczyk śliwkowy (dla 4 osób)

Wykonanie i stylizacja potraw: Zuzanna Wiciejowska Zdjęcia: Arkadiusz Ścichocki Przepis: archiwum Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

1 litr gotowego barszczu czerwonego, 3-4 śliwki suszone, 3-4 suszone grzyby

22.10.2004 WARSZAWA , SESJA SWIETA , JEDZENIE DLA ZAPRACOWANYCH , SWIETA W PIEC MINUT , SWIETA , BOZE NARODZENIE , WIGILIA KOLACJA
Grzyby moczymy w 1/2 szklanki wody, aż zmiękną. Kroimy je w paski i gotujemy ok. 30 minut w wodzie, w której się moczyły. Gotujemy również śliwki w szklance wody ok. 15 minut i kroimy je w paski. Barszcz wlewamy do garnka, dodajemy śliwki i grzyby wraz z wywarami, w których się gotowały. Podgrzewamy, ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem

    Więcej o:

Skomentuj:

Barszczyk śliwkowy (dla 4 osób)