Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Pierogi z łososiem i suszonymi pomidorami

Wykonanie i stylizacja potraw: Kinga A. Kłosińska Zdjęcia: Marcin Kiełbiewski Przepis: archiwum Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

Farsz: 300 g filetu z łososia obranego ze skóry i ości, 100 g suszonych pomidorów z zalewy, olej, 2 cebule, sól, pieprz Ciasto: 300 g mąki, 2 żółtka, 2 łyżki oleju, sól Dodatki: 40 g filetów anchois, 8 łyżek oliwy truflowej, 4 łyżki octu balsamicznego

ONE TIME USE ONLY DO JEDNOKROTNEJ PUBLIKACJI
Przygotowujemy farsz: filety z łososia mielemy, suszone pomidory siekamy (kilka plasterków zostawiamy do dekoracji). Na oleju podsmażamy drobno posiekane cebule, studzimy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Przygotowujemy ciasto: do przesianej mąki dodajemy żółtka, olej, szczyptę soli i tyle ciepłej wody, ile mąka weźmie, by uzyskać elastyczne ciasto. Zagniatamy ciasto i odstawiamy na chwilę. Wałkujemy na cienki placek, szklanką wykrawamy koła, układamy na nich małe porcje farszu i zlepiamy brzegi. Pierogi gotujemy 3 min we wrzącej, posolonej wodzie. Podajemy je z suszonymi pomidorami, filetami anchois, skropione oliwą truflową i octem balsamicznym.

    Więcej o:

Skomentuj:

Pierogi z łososiem i suszonymi pomidorami