Śledź w sosie jogurtowo-orzechowym
8 wymoczonych w mleku filetów śledziowych, 2 duże zielone jabłka, 300 g łodyg selera naciowego, sok z 1 cytryny, 250 ml jogurtu, 2 łyżki grubo posiekanych orzechów włoskich, 1 łyżeczka oleju z orzechów włoskich, sól, świeżo zmielony biały pieprz. Panierka: 1 łyżeczka zmielonych ziaren kolendry, 1 łyżeczka zmielonej gorczycy, 1 łyżeczka zmielonych ziaren pieprzu cytrynowego, 1 łyżeczka zmielonych ziaren kopru włoskiego
- Więcej o:
Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie
Robaki w domu. 13 insektów, z którymi mieszkasz. Jak się ich pozbyć?
Biologicznie efektywne światło w pracy
Jak czyścić obrazy? Sposoby na czyszczenie obrazów
Jasny i nowoczesny salon w bloku na 17 sposobów
Aranżacje wnętrz ze starymi meblami. Stare meble kuchenne, do salonu i nie tylko. Jak odnowić stare meble?