Z filetów usuwamy ości, płuczemy i osuszamy. Pomarańcze myjemy. Po sparzeniu z jednej ścieramy skórkę obieraczką do ziemniaków i kroimy na cieniutkie paseczki. Z dwóch pomarańczy wyciskamy sok. Dwie pozostałe przekrawamy na pół i ostrym nożykiem wyłuskujemy miąższ (błonki i białe części odrzucamy). Szalotkę obieramy, płuczemy, siekamy i smażymy na 50 g masła. Sok pomarańczowy gotujemy z szalotką, aż odparuje do konsystencji syropu. Zdejmujemy z ognia, przecedzamy, dodajemy śmietankę, doprawiamy solą, pieprzem i taką ilością cukru, żeby sos nie był kwaśny. Na patelni rozgrzewamy 100 g masła i smażymy filety po 2 minuty z obu stron. Przekładamy rybę z patelni na talerz. Pozostały na patelni tłuszcz podgrzewamy, wlewamy sos pomarańczowy, dodajemy skórkę, cząstki pomarańczy i listki estragonu. Podgrzewamy, mieszając. Gdy sos się zagotuje, wkładamy do niego rybę i ogrzewamy ją przez 4 minuty. Dosmaczamy solą i pieprzem. Rozkładamy rybę na ogrzanych talerzach, polewamy sosem i podajemy z kluseczkami lub ryżem.