Gęś pieczona z sałatką pomarańczową
1 gęś, 2 łyżki majeranku, 1 łyżka oleju lub masła, sól Na sałatkę: 2 pomarańcze, 1 mały fenkuł (ok. 150 g), 2 małe białe cebule, 1 łyżka białego octu winnego, 4 łyżki oliwy, 1 gałązka świeżego rozmarynu lub 1 łyżeczka suszonego, sól, pieprz, świeży koperek (dla 6-8 osób)
Długo wyczuwalna w ustach moc Burgunda Laforet Joseph Drouhin będzie dobrą przeciwwagą dla zdecydowanego smaku gęsi
- Więcej o:
Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie
Robaki w domu. 13 insektów, z którymi mieszkasz. Jak się ich pozbyć?
Biologicznie efektywne światło w pracy
Jak czyścić obrazy? Sposoby na czyszczenie obrazów
Jasny i nowoczesny salon w bloku na 17 sposobów
Aranżacje wnętrz ze starymi meblami. Stare meble kuchenne, do salonu i nie tylko. Jak odnowić stare meble?