Pasztet z wątróbki cielęcej (dla 8 osób)
50 dag wątroby cielęcej, 1 cebula, 1/2 l mleka, 15 dag słoniny, 1/2 l rosołu z drobiu lub cielęciny, 25dag cielęciny bez kości, 1/2 liścia laurowego, kilka ziaren pieprzu, 2 ziarna ziela angielskiego, 2 jaja, 2 wątróbki gęsie, 2 żółtka, po szczypcie mielonego białego pieprzu i gałki muszkatołowej, sól, 3 dag masła, kilka ugotowanych pieczarek, 2-3 łyżki smalcu (najlepiej gęsiego), 1 łyżka oliwy
- Więcej o:
Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie
Robaki w domu. 13 insektów, z którymi mieszkasz. Jak się ich pozbyć?
Biologicznie efektywne światło w pracy
Jak czyścić obrazy? Sposoby na czyszczenie obrazów
Jasny i nowoczesny salon w bloku na 17 sposobów
Aranżacje wnętrz ze starymi meblami. Stare meble kuchenne, do salonu i nie tylko. Jak odnowić stare meble?