2 pomidory, 1 czerwona cebula, 1 mała czerwona papryka, 1 papryczka chili, 1 czerwony grejpfrut, 1 mała puszka czerwonej fasolki Kidney (12 dag), 1 pęczek szczypiorku Sos winegret: 1 łyżka soku z cytryny, 3 łyżki oleju z pestek winogron, sól, cukier
Pomidory kroimy w ósemki, obraną cebulę w piórka, paprykę w kostkę, chili (po usunięciu pestek) w talarki. Grejpfruta obieramy, usuwamy białą wewnętrzną skórkę oraz błonki oddzielające miąższ, wykrawamy fileciki. Osączamy fasolkę, siekamy szczypiorek. Przygotowane produkty mieszamy w misce. Robimy sos winegret: sok cytrynowy i olej wlewamy do słoika, przyprawiamy do smaku, zakręcamy i tak długo potrząsamy słoikiem, aż utworzy się emulsja. Polewamy sałatkę, mieszamy i podajemy.
Przez dalsze aktywne korzystanie z naszego Serwisu (scrollowanie, zamknięcie komunikatu, kliknięcie na elementy na stronie poza komunikatem) bez zmian ustawień w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Pressland S.A. i Zaufanych Partnerów Pressland S.A. do celów marketingowych , w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach Pressland S.A. i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies i im podobnych technologii. Informujemy, że poprzez dalsze korzystanie z tego Serwisu, bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookies i im podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym oraz na korzystanie z informacji w nich zapisanych. Ustawienia w zakresie cookie możesz zawsze zmienić (więcej o cookie w Politykach Prywatności poszczególnych serwisów).