Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Sałatka z kapusty pekińskiej

Przepis: Magazyn Kuchnia, zdjęcie: Arkadiusz Ścichocki, stylizacja: Zuzanna Wiciejowska Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

1 mała kapusta pekińska, 4 pomarańcze, sól, pieprz, cukier, 3 łyżki octu winnego, 150 ml oliwy, 1 pęczek natki

31.01.2006 WARSZAWA , SESJA JEDZENIE , SESJA POMARANCZE
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG
Płuczemy kapustę, wycinamy środek, resztę kroimy w paski. Obieramy pomarańcze, wycinamy fileciki spomiędzy błonek, wyciskamy sok z resztek owoców. Odmierzamy 8 łyżek soku, przyprawiamy go do smaku solą, pieprzem i cukrem, mieszamy z octem, a następnie ucieramy z oliwą. Do miski przekładamy kapustę oraz pomarańcze, polewamy przygotowanym sosem, dokładnie mieszamy i posypujemy posiekaną natką.

    Więcej o:

Skomentuj:

Sałatka z kapusty pekińskiej