Orzechowo-korzenny tort wigilijny
50 g orzechów włoskich, 185 g masła, 220 g cukru, 3 jaja, 225 g mąki pszennej, 50 g mąki kukurydzianej lub ziemniaczanej, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, ew. 80 ml mleka, 1 słoik powideł śliwkowych do przekładania. Krem: 240 g cukru pudru, 85 g masła, 2 łyżeczki kawy rozpuszczonej w 2 łyżkach wody, 1 laska wanilii Kamis Spécialité. Polewa: 2 tabliczki czekolady deserowej dekoracja: 1/2 tabliczki czekolady mlecznej
- Więcej o:
Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie
Robaki w domu. 13 insektów, z którymi mieszkasz. Jak się ich pozbyć?
Biologicznie efektywne światło w pracy
Jak czyścić obrazy? Sposoby na czyszczenie obrazów
Jasny i nowoczesny salon w bloku na 17 sposobów
Aranżacje wnętrz ze starymi meblami. Stare meble kuchenne, do salonu i nie tylko. Jak odnowić stare meble?