Los Angeles

Zdjęcie: A. Ścichocki Źródło: "Gazeta Wyborcza" i "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

40 ml wódki, po 20 ml likieru pomarańczowego (np. Grand Marnier), soku pomarańczowego, soku grejpfrutowego, soku ananasowego, grenadiny i nektaru z marakui, 10 ml świeżo wyciśniętego soku z cytryny, 1/4 cytryny, 1 łyżeczka cukru, kostki lodu

19.11.2004 WARSZAWA , SESJA ZIMNO CIEPLO
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG
Brzeg szklanki do long drinków nacieramy ćwiartką cytryny i zanurzamy w cukrze. Do shakera wrzucamy 4 kostki lodu i wlewamy wszystkie składniki. Mieszamy energicznie potrząsając shakerem. Do szklanki wrzucamy 2-3 kostki lodu, przecedzamy zawartość shakera. Podajemy ze słomką.

    Więcej o:

Skomentuj:

Los Angeles