Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Jaja przepiórcze w sosie sojowym (wg Marka Łebkowskiego)

Stylizacja: Joanna Szachowska-Tarkowska Zdjęcia: Artur Tarkowski Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

30 jaj przepiórczych, 200 ml bulionu warzywnego, 2 łyżki masła, 50 ml sosu sojowego, 6 goździków, pieprz, cukier

ONE TIME USE ONLY DO JEDNOKROTNEJ PUBLIKACJI
Fot. Artur Tarkowski
Jaja zalewamy zimną wodą i gotujemy 5 min, od chwili gdy woda zawrze. Ugotowane studzimy, obieramy, płuczemy i osuszamy. Zagotowujemy bulion z resztą składników, wkładamy do niego jajka i gotujemy je 20 min. Zdejmujemy garnuszek z ognia, jaja zostawiamy w sosie na kilka godzin, obracając je co jakiś czas, aby równomiernie ściemniały. Wyjmujemy je z sosu i podajemy jako przybranie sałaty, z sałatką ziemniaczaną, z majonezem lub jako dodatek do zimnych mięs.

    Więcej o:

Skomentuj:

Jaja przepiórcze w sosie sojowym (wg Marka Łebkowskiego)