Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Polska zupa jajeczna (dla wielkiej rodziny)

Stylizacja: Junona Lamcha Zdjęcia: Agata Jakubowska Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

50 dag bekonu lub chudego boczku pokrojonego w plasterki, 36 jajek na twardo pokrojonych w plasterki, 50 dag kiełbasy pokrojonej w plasterki, 50 dag szynki pokrojonej w kostkę, świeżo starty chrzan do smaku

25.02.2009
Fot. Agata Jakubowska / AG
Boczek wysmażamy na chrupko na suchej patelni, łamiemy na nieduże kawałki. Wkładamy do dużego garnka, dodajemy jajka, kiełbasę i szynkę. Zalewamy gorącą wodą. Zagotowujemy i pozostawiamy na małym ogniu tak długo, aż żółtka jajek się rozpuszczą i zagęszczą zupę. Podajemy z chrzanem.

    Więcej o:

Skomentuj:

Polska zupa jajeczna (dla wielkiej rodziny)