Pasztet staropolski "z niczego"
8-10 suszonych grzybów, 500 g cielęciny, 500 g podgardla (lub boczku), 500 g tłustej wieprzowiny, 1 łyżka smalcu, 1 duża cebula,1 liść laurowy, po 2-4 ziarenka pieprzu i ziela angielskiego, sól, pieprz, po 1/4 łyżeczki mielonego ziela angielskiego i gałki muszkatołowej, 3 kromki bułki, 400 g wątróbki cielęcej, 1/2 l mleka, 5 jajek, tłuszcz i tarta bułka do formy
- Więcej o:
Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie
Robaki w domu. 13 insektów, z którymi mieszkasz. Jak się ich pozbyć?
Biologicznie efektywne światło w pracy
Jak czyścić obrazy? Sposoby na czyszczenie obrazów
Jasny i nowoczesny salon w bloku na 17 sposobów
Aranżacje wnętrz ze starymi meblami. Stare meble kuchenne, do salonu i nie tylko. Jak odnowić stare meble?