Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Babeczki z cykorii i wędzonej ryby

Autor przepisu: Anna Włodek Stylizacja: Maria Szkop Zdjęcia: Paweł Kiszkiel Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

40 dag filetów wędzonej makreli, 4 łyżki gęstej śmietany, sól, pieprz, 1-2 cykorie, kilka gałązek szczypiorku lub natki pietruszki

07.02.2006
Fot. Paweł Kiszkiel / AG
Filety obieramy ze skóry oraz ości i miksujemy ze śmietaną. Doprawiamy solą oraz pieprzem, przekładamy do miseczek i wstawiamy do lodówki na 1 godz. (aby babeczki łatwiej było wyjąć, możemy wyłożyć miseczki folią spożywczą). Wyjmujemy, ozdabiamy listkami cykorii oraz szczypiorkiem lub natką pietruszki.

    Więcej o:

Skomentuj:

Babeczki z cykorii i wędzonej ryby