Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Babeczki serowo-rzodkiewkowe

Autor przepisu: Anna Włodek Stylizacja: Maria Szkop Zdjęcia: Paweł Kiszkiel Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

2 pęczki rzodkiewek podłużnych lub okrągłych, 4 świeże serki kozie (po 150 g), 4 łyżki gęstej śmietany, 1 łyżka oliwy, 1 pęczek szczypiorku, 1 pęczek natki pietruszki, sól, pieprz

07.02.2006
Fot. Paweł Kiszkiel / AG
Myjemy i obieramy z ogonków rzodkiewki, każdą przecinamy wzdłuż na pół. Ser mieszamy ze śmietaną, oliwą i drobno posiekanymi ziołami. Doprawiamy solą i pieprzem. Cztery małe miseczki napełniamy twarożkiem (dla ułatwienia możemy foremki wyłożyć folią spożywczą, żeby babeczka łatwiej się wyjęła) i wstawiamy do lodówki na 30 min. Wyjmujemy na talerz, przybieramy rzodkiewkami i zaraz podajemy.

    Więcej o:

Skomentuj:

Babeczki serowo-rzodkiewkowe