Mazurek lincki
200 g masła, 200 g migdałów, 175 g cukru, 8 żółtek, 100 g mąki, skórka otarta z 1 cytryny, piana ubita z 2 białek, 1 słoik konfitury z ananasa lub innej kwaśnej, tłuszcz do wysmarowania formy Lukier: 1 opakowanie białego lukru, 2 łyżki mielonego szpinaku (rozmrożonego), 1 opakowanie gotowych kwiatków z cukru do dekoracji
- Więcej o:
Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie
Robaki w domu. 13 insektów, z którymi mieszkasz. Jak się ich pozbyć?
Biologicznie efektywne światło w pracy
Jak czyścić obrazy? Sposoby na czyszczenie obrazów
Jasny i nowoczesny salon w bloku na 17 sposobów
Aranżacje wnętrz ze starymi meblami. Stare meble kuchenne, do salonu i nie tylko. Jak odnowić stare meble?