Sernik z amaretto
Spód: 45 g wafli waniliowych, 75 g zblanszowanych, uprażonych i drobno posiekanych migdałów, 50 g stopionego masła, 1 łyżka amaretto, tłuszcz do formy Masa: 700 g sera śmietankowego lub mielonego twarogu (najlepiej tłustego), 200 g cukru, 4 jaja, 80 ml śmietany kremówki, 35 g zblanszowanych, uprażonych i zmielonych migdałów, 1/4 szklanki Irish Cream, 1/4 szklanki amaretto Na wierzch: 375 ml kwaśnej śmietany, 1 łyżka cukru, 1/2 łyżeczki olejku waniliowego, 45 g płatków migdałów
- Więcej o:
Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie
Robaki w domu. 13 insektów, z którymi mieszkasz. Jak się ich pozbyć?
Biologicznie efektywne światło w pracy
Jak czyścić obrazy? Sposoby na czyszczenie obrazów
Jasny i nowoczesny salon w bloku na 17 sposobów
Aranżacje wnętrz ze starymi meblami. Stare meble kuchenne, do salonu i nie tylko. Jak odnowić stare meble?