Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Okoń morski z limonką

Przepisy i stylizacja: Tomek Woźniak, zdjęcia: Marcin Klaban, Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

1 okoń morski o wadze 250-300 g (wypatroszony i oczyszczony), 1 limonka, sól, pieprz, 2 łyżki oliwy (dla 1 osoby)

27.04.2009
Fot. Marcin Klaban / AG
Rybę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacinamy skórę w poprzek (dzięki temu skóra stanie się chrupka, a ryba bardziej aromatyczna). Do środka ryby wkładamy plasterki limonki. Solimy i pieprzymy. Grillujemy lub pieczemy przez 5-8 min z każdej strony. Przed podaniem polewamy odrobiną oliwy.

    Więcej o:

Skomentuj:

Okoń morski z limonką