Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Pstrąg faszerowany

Zdjęcia: Łukasz Zandecki, stylizacja: Joanna Szachowska-Tarkowska, Źródło: Nowa Kuchnia Polska

1 cytryna, 3 plasterki boczku lub bekonu wysmażone na chrupko i pokruszone, 3 łyżki posiekanej natki, 1/2 łyżeczki różowego pieprzu, sól, świeżo zmielony czarny pieprz, 4 całe oczyszczone pstrągi, oliwa (najlepiej w sprayu)

24.05.2006 WARSZAWA
Fot. Łukasz Zandecki / AG
Obieramy cytrynę, miąższ kroimy na małe kawałeczki, mieszamy z bekonem, natką, różowym pieprzem, szczyptą soli i mielonego czarnego pieprzu. Faszerujemy pstrągi. Brzuchy ryb spinamy wykałaczkami, a te obwiązujemy nicią. Oprószamy solą i pieprzem, spryskujemy oliwą, układamy na natłuszczonym i rozgrzanym ruszcie grilla i pieczemy 12-14 minut. W połowie czasu grillowania delikatnie odwracamy ryby na drugą stronę. Zdejmujemy z grilla, gdy mięso nie będzie już przezroczyste i zacznie łatwo ustępować pod naciskiem widelca.

    Więcej o:

Skomentuj:

Pstrąg faszerowany