Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Banany z grilla

Zdjęcia: Łukasz Zandecki, stylizacja: Joanna Szachowska-Tarkowska, Źródło: Nowa Kuchnia Polska

4 banany, 1 łyżka soku z cytryny, 1 szklanka brązowego cukru, 1 łyżeczka mielonego cynamonu, 4 kulki lodów waniliowych, olej

28.04.2006 WARSZAWA
grillowane banany
Fot. Łukasz Zandecki / AG
Każdego banana kroimy najpierw w poprzek, a potem wzdłuż. Skrapiamy sokiem z cytryny. Mieszamy cukier z cynamonem, w mieszaninie obtaczamy banany, umieszczamy je na grillowych tackach posmarowanych olejem i układamy na rozgrzanym grillu. Grillujemy po 3 minuty z każdej strony, podajemy z lodami. Możemy posypać resztą cynamonowego cukru.

    Więcej o:

Skomentuj:

Banany z grilla