2 łyżki octu ryżowego mieszamy z łyżką sosu ostrygowego i łyżką cukru. Wkładamy do glazury kawałki kurczaka i mieszamy, aby pokryły się sosem. Wstawiamy do lodówki na 10 min. Do miski wkładamy makaron oraz marchewkę i zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy na parę minut, a następnie odsączamy i łączymy z pokrojoną papryczką chilli, miętą, kolendrą oraz pozostałymi octem ryżowym, sosem ostrygowym i cukrem. Starannie mieszamy. Rozgrzewamy grill. Kurczaka nabijamy na patyczki i pieczemy przez 5-7 min. Podajemy z sałatką makaronową i kawałkami cytryny.
Przez dalsze aktywne korzystanie z naszego Serwisu (scrollowanie, zamknięcie komunikatu, kliknięcie na elementy na stronie poza komunikatem) bez zmian ustawień w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Pressland S.A. i Zaufanych Partnerów Pressland S.A. do celów marketingowych , w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach Pressland S.A. i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies i im podobnych technologii. Informujemy, że poprzez dalsze korzystanie z tego Serwisu, bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookies i im podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym oraz na korzystanie z informacji w nich zapisanych. Ustawienia w zakresie cookie możesz zawsze zmienić (więcej o cookie w Politykach Prywatności poszczególnych serwisów).