Duszone prawdziwki z winem
500 g prawdziwków (albo podgrzybków), 4-5 łyżek oliwy lub oleju sojowego, 3 cebule, 250 g szynki lub kiełbasy szynkowej, 1/2 szklanki gorącego przecieru pomidorowego lub 2 łyżki koncentratu rozcieńczonego przegotowaną wodą do objętości 1/3 szklanki, 2/3 szklanki wytrawnego białego wina, 2 ząbki czosnku, 1 duży pęczek natki pietruszki, sól, pieprz
- Więcej o:
Robaki w domu. 13 insektów, z którymi mieszkasz. Jak się ich pozbyć?
Wnętrze wypełnione roślinami
Czy drzewko szczęścia rzeczywiście grozi nieszczęściem?
Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie
Biologicznie efektywne światło w pracy
Jak czyścić obrazy? Sposoby na czyszczenie obrazów