Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Kalafior z grzybami leśnymi lub boczniakami

Przepis: Archiwum Zdjęcie: Studio Duklas+ Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

2 łyżki oleju roślinnego, 1 posiekana szalotka, 100 g boczniaków pokrojonych w plasterki, 1 mały, podzielony na różyczki kalafior, 2 łyżki sosu sojowego, 1 drobno posiekany ząbek czosnku, 1/2 łyżeczki chińskiej przyprawy "5 smaków", 200 ml bulionu warzywnego, 1 łyżeczka mąki kukurydzianej, sól morska i pieprz czarny

8405723 https bi
Na patelni lub w woku rozgrzewamy olej i przez 30 sekund smażymy, mieszając, szalotkę. Dodajemy grzyby oraz kalafior i smażymy, ciągle mieszając, przez 2-3 minuty. Następnie dodajemy sos sojowy, czosnek, przyprawę "5 smaków" i bulion. Dusimy na małym ogniu, aż kalafior będzie miękki. Wlewamy zmieszaną z niewielką ilością zimnej wody mąkę kukurydzianą

i podgrzewamy, aż sos zgęstnieje. Przyprawiamy solą oraz pieprzem. Podajemy z ryżem lub makaronem.

Zapisz się na NEWSLETTER. Co tydzień najnowsze wiadomości o urządzaniu wnętrz w Twojej poczcie e-mail:Zobacz przykład, Zapisz się



    Więcej o:

Skomentuj:

Kalafior z grzybami leśnymi lub boczniakami