Gulasz z borowików
2 łyżki oliwy, 1 mała pokrojona na plasterki czerwona cebula, 100 g sarniny pokrojonej na kawałki (lub innego mięsa; można zastąpić 50 g namoczonego "mięsa sojowego"), 250 g pokrojonych na kawałki borowików, 1 drobno pokrojony plaster selera, 75 ml czerwonego wina, 300 ml bulionu warzywnego, 1 łyżka przecieru pomidorowego, 5 pokrojonych czarnych oliwek, 1 łyżka czerwonego octu winnego, 1 łyżka sosu sojowego, 1 łyżeczka tymianku, sól morska i pieprz czarny do smaku
5 minut, a na końcu doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ryżem.
Zapisz się na NEWSLETTER. Co tydzień najnowsze wiadomości o urządzaniu wnętrz w Twojej poczcie e-mail:Zobacz przykład, Zapisz się
>- Więcej o: