Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Gulasz z borowików

Przepis: Archiwum Zdjęcie: Studio Duklas+ Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

2 łyżki oliwy, 1 mała pokrojona na plasterki czerwona cebula, 100 g sarniny pokrojonej na kawałki (lub innego mięsa; można zastąpić 50 g namoczonego "mięsa sojowego"), 250 g pokrojonych na kawałki borowików, 1 drobno pokrojony plaster selera, 75 ml czerwonego wina, 300 ml bulionu warzywnego, 1 łyżka przecieru pomidorowego, 5 pokrojonych czarnych oliwek, 1 łyżka czerwonego octu winnego, 1 łyżka sosu sojowego, 1 łyżeczka tymianku, sól morska i pieprz czarny do smaku

8405722 https bi
W garnku z grubym dnem rozgrzewamy oliwę i szklimy cebulę. Dodajemy mięso, zwiększamy ogień i smażymy, aż zaczną się rumienić. Następnie dodajemy grzyby i smażymy na średnim ogniu jeszcze przez 2-3 minuty. Dorzucamy seler, wlewamy wino i bulion, dodajemy przecier pomidorowy, oliwki, ocet, sos sojowy i tymianek. Mieszamy i dusimy na małym ogniu przez

5 minut, a na końcu doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ryżem.

Zapisz się na NEWSLETTER. Co tydzień najnowsze wiadomości o urządzaniu wnętrz w Twojej poczcie e-mail:Zobacz przykład, Zapisz się

>

Skomentuj:

Gulasz z borowików