Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Podgrzybki w orzechach

Przepis: Archiwum Zdjęcie: Arkadiusz Ścichocki Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

Kilka, kilkanaście kapeluszy podgrzybków (o średnicy 3-5 cm), sól i pieprz, 1-2 jajka (w zależności od ilości grzybów), garść zmielonych orzechów do panierowania, olej do smażenia, ew. natka do posypania

07.07.2006 WARSZAWA , SESJA JEDZENIE , SESJA GRZYBY
Fot. Arkadiusz acichocki / AG
Podgrzybki czyścimy (nie myjemy ich!) i zdejmujemy skórkę z kapeluszy. Oczyszczone grzyby przyprawiamy do smaku. Każdy kapelusz obtaczamy w jajku oraz w zmielonych orzechach. Smażymy na oleju - z obu stron na złoty kolor, osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Można posypać natką pietruszki.

Zapisz się na NEWSLETTER. Co tydzień najnowsze wiadomości o urządzaniu wnętrz w Twojej poczcie e-mail:Zobacz przykład, Zapisz się

>

    Więcej o:

Skomentuj:

Podgrzybki w orzechach