Muffiny wytrawne z kurkami
1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego, 1 duży bakłażan, oliwa, 2 szklanki oczyszczonych kurek, 3 średnie cebule pokrojone w kostkę, 4 jajka, 3 szklanki śmietany, 30 dag tartego sera żółtego, 1 posiekany pęczek koperku, sól, pieprz
Łączymy jajka, śmietanę, 2/3 sera, koperek, bakłażana, kurki i cebulę. Starannie mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem. Porcje farszu nakładamy do miseczek z ciasta. Posypujemy z wierzchu resztą sera. Pieczemy muffinki, aż masa się zetnie i wierzch zrumieni (ok. 30 min).
Zapisz się na NEWSLETTER. Co tydzień najnowsze wiadomości o urządzaniu wnętrz w Twojej poczcie e-mail:Zobacz przykład, Zapisz się
>- Więcej o: