Muszle makaronowe z grzybami i tuńczykiem

Przepis: Tomek Woźniak Zdjęcie: Marcin Klaban Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

14-16 muszli makaronu conchiglioni, 1/2 cebuli, oliwa do smażenia, 1/2 papryki pomarańczowej, garść dorodnych grzybów leśnych, 1 puszka tuńczyka w sosię własnym, garść startego parmezanu

07.07.2009 KUCHNIA GRZYBY MUSZLE MAKARONOWE Z TUNCZYKIEM I GRZYBAMI STYLIACJA TOMASZ WOZNIAK FOT. MARCIN KLABAN / AGENCJA GAZETA PUBLIKACJA KUCHNIA NR 9 (175) - 9 2009
Fot. Marcin Klaban / Agencja Gazeta
Makaron gotujemy al dente. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na oliwie. Wrzucamy pokrojoną paprykę i grzyby, mieszamy. Dodajemy tuńczyka, doprawiamy solą i pieprzem. Powstałym nadzieniem wypełniamy muszle makaronu. Podajemy z parmezanem.

    Więcej o:

Skomentuj:

Muszle makaronowe z grzybami i tuńczykiem