Akcesoria: sokowirówka czy wyciskarka - bomba witamin dla każdego

Tekst i wybór: Edyta Jabłońska, zdjęcia: Marcin Urban, producenci

Świeżo wyciśnięty sok to prawdziwa skarbnica witamin oraz mikro- i makroelementów. Nie dorówna mu żaden gotowy napój z kartonu lub butelki. Dlatego zachęcamy do zainwestowania w urządzenie, które wyciśnie sok z warzyw, owoców, ziół, a nawet ziaren i orzechów.

<B> Świeżo wyciśnięty sok to prawdziwa skarbnica witamin oraz mikro- i makroelementów. Nie dorówna mu żaden gotowy napój z kartonu lub butelki. Dlatego zachęcamy do zainwestowania w urządzenie, które wyciśnie sok z warzyw, owoców, ziół, a nawet ziaren i orzechów. </B><BR /> Sokowirówka czy wyciskarka do soku które urządzenie wybrać? <BR /> *Sokowirówka rozdrabnia owoce, a następnie oddziela sok od miąższu tak, że jest on klarowny. Jednak szybkie obroty powodują tarcie, w wyniku czego sok nagrzewa się i zostaje natleniony, dlatego ma mniej wartości odżywczych oraz jest nietrwały (należy go wypić zaraz po wyciśnięciu). <BR /> *W wyciskarce owoce, warzywa, zioła, a nawet ziarna i orzechy są miażdżone. Wałek, który to powoduje, obraca się powoli, nie wytwarza się ciepło, dlatego produkty nie napowietrzają się. Wyciśnięty sok jest gęstszy i mniej klarowny od tego z sokowirówki, ale zawiera więcej wartości odżywczych. <BR /> *Sokowirówki pracują szybciej niż wyciskarki, jednak są mniej wydajne - z tej samej ilości owoców lub warzyw uzyskamy mniej soku. Ponadto nie wszystkie modele są w stanie wycisnąć sok z warzyw, roślin liściastych oraz ziół. <BR /> Na zdj. HUROM HH 2G, wyciskarka, moc 150 W, cena: 2290 zł puregreen.pl
<B> Świeżo wyciśnięty sok to prawdziwa skarbnica witamin oraz mikro- i makroelementów. Nie dorówna mu żaden gotowy napój z kartonu lub butelki. Dlatego zachęcamy do zainwestowania w urządzenie, które wyciśnie sok z warzyw, owoców, ziół, a nawet ziaren i orzechów. </B><BR /> Sokowirówka czy wyciskarka do soku które urządzenie wybrać? <BR /> *Sokowirówka rozdrabnia owoce, a następnie oddziela sok od miąższu tak, że jest on klarowny. Jednak szybkie obroty powodują tarcie, w wyniku czego sok nagrzewa się i zostaje natleniony, dlatego ma mniej wartości odżywczych oraz jest nietrwały (należy go wypić zaraz po wyciśnięciu). <BR /> *W wyciskarce owoce, warzywa, zioła, a nawet ziarna i orzechy są miażdżone. Wałek, który to powoduje, obraca się powoli, nie wytwarza się ciepło, dlatego produkty nie napowietrzają się. Wyciśnięty sok jest gęstszy i mniej klarowny od tego z sokowirówki, ale zawiera więcej wartości odżywczych. <BR /> *Sokowirówki pracują szybciej niż wyciskarki, jednak są mniej wydajne - z tej samej ilości owoców lub warzyw uzyskamy mniej soku. Ponadto nie wszystkie modele są w stanie wycisnąć sok z warzyw, roślin liściastych oraz ziół. <BR /> Na zdj. HUROM HH 2G, wyciskarka, moc 150 W, cena: 2290 zł puregreen.pl
MATERIALY PROMOCYJNE

Skomentuj:

Akcesoria: sokowirówka czy wyciskarka - bomba witamin dla każdego