Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Zimowa

Wykonanie i stylizacja: Ewa Marynowska Zdjęcia: Jerzy Mankowski Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

30 dag pieczeni wołowej, 2 duże czerwone jabłka, 2 łodygi selera naciowego lub 1 zwykły, 2 małe cebule, sok z cytryny, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz, 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki Sos winegret: 6 łyżek oliwy lub oleju, 2 łyżki soku z cytryny lub octu winnego, sól, pieprz

DO JEDNOKROTNEJ PUBLIKACJI
fot. Jerzy Mankowski
Mięso kroimy na paseczki. Jabłka myjemy, usuwamy gniazda nasienne (nie obieramy) i kroimy w słupki. Seler naciowy w cienkie pół krążki (zwykły na zapałkę). Seler i jabłka skrapiamy sokiem z cytryny. Cebule i czosnek drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy, posypujemy natką pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem. Łączymy składniki sosu, energicznie je ubijając. Sałatkę polewamy sosem i wstawiamy na godzinę do lodówki.

    Więcej o:

Skomentuj:

Zimowa