Wykonanie i stylizacjia: Kinga A. Kłosińska Zdjęcia: Łukasz Zandecki Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy
4 filety z pangi (po 15 dag), 4 marchewki, 2 laski wanilii, 7-8 dag masła, 100 ml bulionu warzywnego, 2-3 nitki szafranu, sól, pieprz, 1 łyżka koniaku (dla 4 osób)
Obieramy marchewki i kroimy je na długie cienkie paski. Nacinamy wzdłuż laski wanilii, wyjmujemy ziarenka. Połowę masła topimy na patelni, wkładamy marchewkę i wanilię (ziarenka i wydrążone połówki lasek), smażymy 1-2 minuty. Dodajemy bulion i nitki szafranu, gotujemy chwilę bez przykrycia, aby część sosu odparowała. Wyjmujemy laski wanilii. Marchewki odsuwamy na bok patelni, a na ich miejsce wkładamy filety rybne. Smażymy po 2-3 minuty z każdej strony. Ryby zdejmujemy z patelni. Marchewkę przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, wlewamy koniak, dodajemy pozostałe masło. Przekładamy na podgrzane talerze, podajemy do ryby.
Przez dalsze aktywne korzystanie z naszego Serwisu (scrollowanie, zamknięcie komunikatu, kliknięcie na elementy na stronie poza komunikatem) bez zmian ustawień w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Pressland S.A. i Zaufanych Partnerów Pressland S.A. do celów marketingowych , w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach Pressland S.A. i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies i im podobnych technologii. Informujemy, że poprzez dalsze korzystanie z tego Serwisu, bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookies i im podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym oraz na korzystanie z informacji w nich zapisanych. Ustawienia w zakresie cookie możesz zawsze zmienić (więcej o cookie w Politykach Prywatności poszczególnych serwisów).