Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Boczek gotowany

Stylizacja: Magdalena Duklas Zdjęcia: Krzysztof Duklas Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

500 g wędzonego boczku, 1 pęczek włoszczyzny, kilka ziaren czarnego pieprzu, 1 liść laurowy, 6 ziaren ziela angielskiego, 1 goździk, 1 główka czosnku, 2 cebule

!!!!! ZDJECIA NA WYLACZNOSC KUCHNI !!!!!!
Fot. Krzysztof Duklas
Umytą i oczyszczoną włoszczyznę zagotowujemy, wkładamy boczek (powinien być cały zanurzony w wodzie), dodajemy przyprawy, obrane czosnek oraz cebule i gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu boczek studzimy w wywarze, następnie osączamy i kroimy w cienkie plastry. Podajemy z chrzanem.

    Więcej o:

Skomentuj:

Boczek gotowany