Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Imbirowe polędwiczki w maślakach

Przepis: Archiwum Zdjęcie: Arkadiusz Ścichocki Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

3 łyżki sosu sojowego, 1 łyżka octu ryżowego, 1 łyżeczka cukru, 1/2 kg polędwiczek wieprzowych, 2 łyżki oleju słonecznikowego, 2 łyżki oleju sezamowego, 2 łyżeczki imbiru, startego na tarce, 1 ząbek czosnku, 1 czerwona cebula, 20 dag maślaków, szczypta soli

07.07.2006 WARSZAWA , SESJA JEDZENIE , SESJA GRZYBY
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG
Sos sojowy, ocet ryżowy i cukier wkładamy do słoiczka, zakręcamy go i energicznie potrząsamy. Tak otrzymaną marynatą polewamy pokrojone w plastry polędwiczki i odstawiamy na godzinę. Oba oleje rozgrzewamy w woku. Na tłuszcz wkładamy imbir i czosnek, podsmażamy, szybko mieszając, przez niecałą minutę, następnie dodajemy mięso wraz z marynatą. Smażymy 2 min, aż mięso zbrązowieje, wówczas wkładamy pokrojoną na piórka cebulę oraz oczyszczone i obrane ze skórki grzyby. Smażymy razem ok. 5 min. Doprawiamy solą.

Zapisz się na NEWSLETTER. Co tydzień najnowsze wiadomości o urządzaniu wnętrz w Twojej poczcie e-mail:Zobacz przykład, Zapisz się

>

    Więcej o:

Skomentuj:

Imbirowe polędwiczki w maślakach