Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Galaretka z pomarańczy i cytryn babci Kate

Wykonanie i stylizacja: Junona Lamcha Przepis: Tessa Capponi-Borawska Zdjęcia: Marcin Klaban Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

6 pomarańczy, 4 cytryny, 20 dag cukru, 2 dag żelatyny, 3/4 l wody, bita śmietana, starta skórka z pomarańczy (Dla 6 osób)

29.10.2007
Fot. Marcin Klaban / AG
Wyciskamy sok z owoców. Cukier i żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy. Dodajemy do niej oba soki i mieszamy. Wlewamy do salaterki, a gdy płyn ostygnie, wstawiamy do lodówki. Gotową galaretkę dekorujemy bitą śmietaną, posypujemy skórką z pomarańczy i podajemy.

    Więcej o:

Skomentuj:

Galaretka z pomarańczy i cytryn babci Kate