Wołowina korzenna
1,25 kg wołowiny pieczeniowej lub zrazówki, 2 marchewki (15 dag), 1 cebula (10 dag), 1 pokruszony liść laurowy, po 1 łyżce saletry potasowej i czarnej melasy (można kupić w niektórych sklepach ze zdrową żywnością), po 1/2 łyżeczki przyprawy do pierników, mielonych goździków i gałki muszkatołowej, 4 łyżki brązowego cukru, 2 łyżki soli morskiej, pieprz czarny


- Więcej o:
Jak łączyć kolory ścian i podłóg?
Sauna w domu - jak ją zaprojektować?
Ja utrzymać czystość w toalecie?
Salon idealny - co zrobić, żeby był przytulny, modny i funkcjonalny?
W strefie prysznica
Czy płytę gazową można podłączyć do butli?
Łazienka z prysznicem bez tradycyjnego brodzika
Ile kosztuje remont łazienki? Koszty remontu w 2023 roku