Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Grillowana kukurydza

Wykonanie i stylizacja potraw: Joanna Szachowska-Tarkowska, zdjęcia: Arkadiusz Ścichocki Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

8 kolb kukurydzy Na sos: 10 dag miękkiego masła, 1/3 filiżanki posiekanego szczypiorku, 2 łyżki soku z limonki, 1 łyżeczka drobnej soli morskiej, 1/2 łyżki mielonej słodkiej papryki, szczypta pieprzu kajeńskiego (8 porcji)

15.05.2006 WARSZAWA , SESJA JEDZENIE , GRILL W OGRODZIE
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG
Wszystkie składniki sosu starannie mieszamy. Kukurydzę grillujemy przez ok. 10 min, często obracając. Gdy będzie już rumiana i miękka, serwujemy z dodatkiem sosu.

    Więcej o:

Skomentuj:

Grillowana kukurydza