Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Indyk w marynacie orzechowej

Wykonanie i stylizacja potraw: Marta Szczepanik-Dzikowska, zdjęcia: Jarosław Madejski, Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

500 g mięsa indyczego, 120 g masła orzechowego, 1 duży ząbek czosnku, 200 ml jogurtu naturalnego, 1 łyżka musztardy Dijon, 1,5 łyżeczki sosu Worcestershire, kilka kropli sosu tabasco, sól, pieprz, 1 pęczek dymki

ONE TIME USE ONLY DO JEDNOKROTNEJ PUBLIKACJI
Fot. Jarosław Madejski
Mięso kroimy w dużą kostkę (3 cm). Masło mieszamy z posiekanym czosnkiem, 75 ml jogurtu, musztardą, sosami, solą oraz pieprzem. Mieszanką smarujemy kawałki mięsa i odstawiamy pod przykryciem na 2 godziny w chłodne miejsce. Cebulki (bez szczypiorku) drobno siekamy, łączymy z resztą jogurtu, doprawiamy solą i pieprzem, wstawiamy do lodówki. Mięso nabijamy na szpadki i grillujemy 10 minut, obracając je co pewien czas. Podajemy z sosem jogurtowym posypanym siekanym szczypiorem.

    Więcej o:

Skomentuj:

Indyk w marynacie orzechowej