Łączymy 300 ml soku mandarynkowego, miód i sos sojowy i gotujemy ok. 20 min, aż płyn uzyska objętość 100 ml. Mieszamy go z połową skórki z mandarynki i papryczką. Pozostałe 100 ml soku mandarynkowego mieszamy z trawą cytrynową, tymiankiem, imbirem, oliwą, pozostałą skórką z mandarynki oraz solą i wlewamy do żaroodpornego naczynia. Następnie wkładamy do niego kurczaka i obtaczamy go w marynacie. Przykrywamy i marynujemy co najmniej 2 godziny, od czasu do czasu przewracając mięso. Rozgrzewamy grill. Wyjmujemy kurczaka, zdejmując z niego zioła. Pieczemy mięso przez ok. 20 min, co jakiś czas obracając. Następnie obtaczamy kurczaka w sosie miodowo-sojowym i pieczemy jeszcze po 2 min z każdej strony. Podajemy wraz z pozostałym sosem miodowym.
Przez dalsze aktywne korzystanie z naszego Serwisu (scrollowanie, zamknięcie komunikatu, kliknięcie na elementy na stronie poza komunikatem) bez zmian ustawień w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Pressland S.A. i Zaufanych Partnerów Pressland S.A. do celów marketingowych , w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach Pressland S.A. i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies i im podobnych technologii. Informujemy, że poprzez dalsze korzystanie z tego Serwisu, bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookies i im podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym oraz na korzystanie z informacji w nich zapisanych. Ustawienia w zakresie cookie możesz zawsze zmienić (więcej o cookie w Politykach Prywatności poszczególnych serwisów).