Kiosk - kup onlineKiosk - Ladnydom.pl

Biała kiełbaska w piwie

Zdjęcia: Łukasz Zandecki, stylizacja: Joanna Szachowska-Tarkowska, Źródło: Nowa Kuchnia Polska

8 białych kiełbasek, 1 łyżka mąki, 2 łyżeczki oleju, 1/2 łyżeczki majeranku, szczypta kminku, 1 szklanka ciemnego piwa

28.04.2006 WARSZAWA
Fot. Łukasz Zandecki / AG
Układamy kiełbaski na rozgrzanym grillu, pieczemy 18-25 minut. W rondelku rozgrzewamy olej, oprószamy go mąką i zasmażamy na złoty kolor. Dodajemy majeranek i kminek, ciągle mieszając, powoli wlewamy piwo. Zagotowujemy sos, zmniejszamy ogień i gotujemy, aż do zgęstnienia. Sos możemy przyprawić odrobiną przyprawy do zup. Polewamy upieczone kiełbaski i od razu podajemy - z żytnim chlebem, kiszonymi ogórkami, musztardą lub chrzanem.

    Więcej o:

Skomentuj:

Biała kiełbaska w piwie