Steki wołowe
4 duże steki wołowe (po 30 dag każdy; z polędwicy lub rostbefu)Marynata: 4 łyżeczki sosu sojowego, 2 łyżeczki oleju arachidowego, 1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu, 1 łyżeczka kardamonu, 1 łyżka posiekanej cebuli, 1/2 łyżeczki papryki Sos: 10 dag dużych pieczarek, 4 łyżki oliwy, po 1/2 łyżeczki soli i białego pieprzu, 2 łyżki posiekanej cebuli, 6-8 roztartych ząbków czosnku, spora szczypta pieprzu, 1/2 szklanki czerwonego wina, 1 szklanka bulionu wołowego, kawałek (3-5 dag) zimnego masła
- Więcej o:
Robaki w domu. 13 insektów, z którymi mieszkasz. Jak się ich pozbyć?
Wnętrze wypełnione roślinami
Czy drzewko szczęścia rzeczywiście grozi nieszczęściem?
Likwidujemy szczelinę między kuchnią a blatem
Mieszkanie na 15 m kw. Mikroskopijna, ale wygodna kawalerka
Nietypowe tradycje Walentynkowe na świecie
Biologicznie efektywne światło w pracy
Jak czyścić obrazy? Sposoby na czyszczenie obrazów